keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Florida vs. Suomi // SÄÄ

Kotona Suomessa aina ajatteli, että missä tahansa lämpimässä olis kiva asua.. nyt tiedän paremmin.


Täällä Floridassa on päivittäin 28-38°C joka ajatuksena on ihan kiva, mutta kun täällä asuu niin joinakin päivinä ei tekisi edes mieli astua ulos ilmastoidusta asunnosta. Ilmasto täällä on trooppinen, eli usein iltaisin ilma on niin painostava ja "hikinen", että terassilla istuessa hiki vaan valuu. Ulkona lenkkeily on jäänyt melkein kokonaan pois johtuen vain ja ainoastaan kuumuudesta. Ja koiran kanssa pitkät lenkit ovat yksinkertaisesti mahdottomia, koska tuo meidän piski on niin kova toohottamaan ympäriinsä, niin läähätys alkaa jo parin sadan metrin jälkeen. 

Moni kaveri onkin kysellyt, että useinko käydään rannalla/altaalla ja onhan se kamala myöntää, mutta rannalla ei olla oltu nyt moneen viikkoon ja altaalla ehkä käydään pulahtamassa iltaisin treenin jälkeen. Mutta auringon palvominen ja rusketuksen hakeminen on jäänyt kokonaan. Arki on kiireistä ja ne muutamat tunnit kun on päivällä vapaata, niin ei tee  edes mieli mennä tuonne kuumaan makaamaan.. 





Ja nyt kun täälläkin alkoi kesä niin ilmasto alkaa pikkuhiljaa muuttua.. elikkä nyt on siis HURRIKAANI AIKA! Kun luin asiasta, niin ei oikeen ottanu tosissaan kirjoituksia missä sanottiin, että sää muuttuu totaalisesti sekä myrskyt ja sateet lisääntyvät. --- Nyt kymmenen päivän sisään on ollut 7 ukkosmyrkyä ja ukkosmyrskyllä en tarkoita suomen ukkosta eli muutamaa jyrähtylyä ja salamaa VAAN taivas vilkkuu yhtä kirkkaasti kuin diskossa ja jyrinä on niin kova että vesilasissa vesi värähtelee. Ennen en ajatellut pelkääväni ukkosta, mutta täällä kyllä pelottaa! Ja sitten puhumattakaan sateesta.. Elikkä vettä tulee kunnolla! Autolla on turha lähteä mihinkään koska näkyvyys on täys nolla. Koiralle tämä on täysi painajainen, varsinkin kun meidän hauva on herkkä tapaus. Ensimmäisen jyrähdyksen jälkeen pikkuinen luikkii vessan nurkkaan, kodinhoitohuoneen nurkkaan tai vaatekomeroon. Kyllä siinä sääliksi käy, kun ei sille voi yrittää selittää ja järkeillä asiaa eikä pelkoon voi olla mitenkään avuksi. 

Mutta eihän tämä kaikki täällä vain huono ole! Kyllä tätä lämpöä arvostaa kun ajattelee niitä Suomen pakkaskelejä keskitalvella. Ja on se mukavaa ettei iltaisin tarvitse pukea takkeja tai huppareita kun lähtee koiran kanssa lenkille ja kaikki tämä D-vitaamini ja ihana auringon säteily on tehnyt kyllä ihmeitä iholle, hiuksille ja kynsille. Sekä tietysti mielialalle :)

Mutta tässä vielä pari kuvaa viime kesältä Suomesta.. ikävä on!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti