lauantai 14. kesäkuuta 2014

Lisää infoa!

Jos sitten kertoisin vähän taustoja sekä lisätietoja tilanteestamme.

Eli viime tammikuussa päätimme viikon varoitusajalla pakata kimpsut ja kampsut ja muuttaa toiselle puolelle maapalloa. Tarkemmin sanottuna Floridaan, Yhdysvaltoihin. Elämäni koki suuren kulttuurishokin sekä tietysti se, että muuttaa pois sieltä, missä on suurinpiirtein koko elämänsä asunut tuntui aika pelottavalta. Taakse jäi työpaikka, asunto, perhe ja tietysti ystävät, mutta tärkeimpiin tietysti yhteyden pitäminen täältäkin hoituu. 

Muutto tänne rapakon taakse on kyllä helpommin sanottu kuin tehty. Ensimmäinen koitos oli koiramme, Lucan, saaminen tänne. Rokotukset, passit ja todistukset tuli hoitaa ennen kuin voitiin edes lentoa varata. Myös lennolle piti varata koiralle paikka, sekä koiran tuli vähän laihduttaa jotta saimme hänet mukaan lentokoneeseen, eikä hän joutunut ruumaan. Myös omat paperiasiat tuli hoitaa kuntoo, sekä kaikki asiat järjestykseen Suomessa. 

Lentomme lähti Helsinki-vantaan lentokentältä, josta lensimme New Yorkiin ja vietimme siellä yhden yön. Tämä päätös tehtiin ihan vain Lucan takia, ettei tulisi montaa lentoa ihan peräkkäin ja hänellä olisi hieman lepoaikaa. Luca ei ollut ennen matkustanut missään muualla kuin autossa, joten lentokone oli aivan uusi ja pelottava juttu. MUTTA epäilyksistämme huolimatta, Luca oli täysin rauhallinen lentokentällä, sekä koko lennon ajan! 




Seuraavana päivänä matka jatkui kohti lopullista päämäärää, eli Miami, Florida! Perille päästiin ja siitä suoraan hotellille nukkumaan... Jetlag ei ole selkeästikkään mikään vitsi.. Noin viikko meni, että saatiin molempien sisäiset kellot käännettyä amerikan aikaan. Asuimme ensimmäiset kaksi viikkoa hotellissa ja yritimme epätoivoisesti etsiä asuntoa. Olimme tarkoituksella jättäneet asunnon hankkimiseen tähän vaiheeseen, koska halusimme molemmat nähdä asunnon ennen mitään maksuhommia, ettei vaan tulla huijatuksi! Lopulta löysimme asunnon hyvältä alueelta ja saimme vuokrattua huonekalut. Kuluja tuli paljon enemmän mitä kuvittelimme, koska olemme ulkomaalaisia eikä meillä ole minkäänlaisia luottotietoja täällä, jouduimme maksamaan ylimääräistä lähes kaikessa.. sähkösopimus, tv, netti, vuokra, vakuutukset jne. Mutta ongelmista ja vaikeuksista huolimatta kaikki saatiin hoidettua! Asuntoa etsimme Miamista pohjoiseen sijaitsevan Boca Ratonin läheisyydestä, ja lopulta hyvä löytyikin suhteellisen hyvältä paikalta Boynton Beachiltä! 

Vähän lisää asunnosta! Asumme mukavalla asuinalueella jossa on kaksi uima-allas aluetta jossa toisessa on poreallas sekä grilli, tenniskenttä ja pieni koirapuisto. Asuntomme on kaksio jonka suurin murhe on lattia... KOKOLATTIAMATTO! Tätä en vain ymmärrä... varsinkin näin koiran omistajana kokolattiamatto on aivan kamala vaihtoehto.. loputon imurointi on raskasta! En usko että kukaan loppupeleissä valitsisi tälläistä pölynkerääjää kotiinsa!



Tässä lyhyt katsaus muuttohommiin sekä itse matkaan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti